piątek, 14 czerwca 2013

Batat z chorizo


Składniki:
  • 1 duży batat
  • 1 duża cebula
  • chorizo
  • masło
  • sól, pieprz

Batata obrać, umyć i pokroić wzdłuż na krążki. Podgotowoać go w lekko osolonej wodzie przez około 5 minut.

Cebulę poszatkować w piórka i zeszklić na maśle. Chorizo pokroić w plasterki, a następnie podsmażyć z obu stron na suchej patelni. Zeszkloną cebulkę włożyć na patelnię z chorizo i dokładnie wymieszać tak, aby cebula nabrała koloru. Smażyć wszystko razem przez kolejnych kilka minut.

Przygotować małą formę do zapiekania. Przełożyć do niej plastry batata, naprzemiennie z cebulką i chorizo. Zapiekać w 180 stopniach C przez około 10 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ocena