- 2 grubsze plastry okrągłego serka koziego
- 1/2 filiżanki mąki
- 1/2 filiżanki płatków migdałów
- 1 jajko
- sól, pieprz
- masło
Sos balsamiczny:
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżka gęstego dżemu (np. malinowego, figowego)
Plastry serka koziego obtoczyć w mące, potem w roztrzepanym jajku, a na końcu w płatkach migdałów. Ułożyć w formie wyłożonej papierem do pieczenia. Posypać solą, pieprzem i polać odrobiną roztopionego masła. Zapiekać w 180 stopniach C przez około 10 minut (aż płatki migdałów się zarumienią).
Przygotować sos: w rondelku zagotować ocet balsamiczny. Po zdjęciu z ognia dodać miód oraz dżem i dokładnie wymieszać. Podawać na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz