poniedziałek, 1 lipca 2013

Serek kozi w migdałach


Składniki (na 2 porcje):
  • 2 grubsze plastry okrągłego serka koziego
  • 1/2 filiżanki mąki
  • 1/2 filiżanki płatków migdałów
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • masło
Sos balsamiczny:
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżka gęstego dżemu (np. malinowego, figowego)

Plastry serka koziego obtoczyć w mące, potem w roztrzepanym jajku, a na końcu w płatkach migdałów. Ułożyć w formie wyłożonej papierem do pieczenia. Posypać solą, pieprzem i polać odrobiną roztopionego masła. Zapiekać w 180 stopniach C przez około 10 minut (aż płatki migdałów się zarumienią).

Przygotować sos: w rondelku zagotować ocet balsamiczny. Po zdjęciu z ognia dodać miód oraz dżem i dokładnie wymieszać. Podawać na ciepło.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ocena